Składniki:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 165 g cukru
- cukier waniliowy
- 150 g masła
- 2 jajka
- 170 ml mleka
- 100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Masło roztapiamy i odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Roztopione masło łączymy z mlekiem i jajkami (lekko rozbijamy), a następnie wlewamy do miski. Całość mieszamy łyżką do momentu połączenia wszystkich składników. Gotowe ciasto nakładamy łyżką do przygotowanych wcześniej papilotek, nie więcej niż 3/4 objętości. Pieczemy ok 20 minut w 180-200 stopniach.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą.
Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie zapraszam do komentowania.