Oryginalny przepis znaleziony na portalu KobietaPisze.pl
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego
- 1/2 ogórka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 pęczek koperku
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
Przygotowanie:
Paluszki wcześniej rozmrozić. Makaron przygotować wg opisu na opakowaniu.Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki, paluszki w paseczki.
W osobnym naczyniu przygotować sos. Wymieszać majonez z jogurtem, dodać posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku. Można również pominąć tę czynność i wszystkie składniki od razu rzucić do jednej miski i wymieszać.
Jako dodatek świetnie sprawdzi się bagietka czosnkowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie zapraszam do komentowania.