niedziela, 10 listopada 2013

SAŁATKA Z PALUSZKÓW KRABOWYCH

     Szybka i ciekawa sałatka dla miłośników paluszków surimi. Idealna na niedzielną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Jeśli nie zdążysz zjeść od razu to może się okazać, że później może jej już nie być.               
     Oryginalny przepis znaleziony na portalu KobietaPisze.pl

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych paluszków krabowych
  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego
  • 1/2 ogórka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 pęczek koperku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól

Przygotowanie:

     Paluszki wcześniej rozmrozić. Makaron przygotować wg opisu na opakowaniu. 
     Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki, paluszki w paseczki. 
     W osobnym naczyniu przygotować sos. Wymieszać majonez z jogurtem, dodać posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku. Można również pominąć tę czynność i wszystkie składniki od razu rzucić do jednej miski i wymieszać. 
     Jako dodatek świetnie sprawdzi się bagietka czosnkowa. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Serdecznie zapraszam do komentowania.