Jedna z ulubionych zup mojego męża. Tylko w tej zupie może delektować się jego trzema ulubionymi składnikami, które najchętniej dodawałby do każdego dania. Kto zgadnie co to takiego?
Składniki:
- 2 l wywaru drobiowego lub warzywnego (może być z kostki)
- 1 paczka warzyw chińskich
- 2 piersi z kurczaka
- 125 g (1/2 paczki) błyskawicznego makaronu chińskiego lub sojowego
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej lub sosu chili
- 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
- sól do smaku
- oliwa lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso pokroić na małe paseczki i podsmażyć na patelni wraz z przyprawami, wrzucić warzywa i dusić kilka minut pod przykryciem. Dodać do gotującego się wywaru, doprawić sosem sojowym, octem balsamicznym i solą do smaku. Dobrze zagotować całość i wyłączyć.Na koniec wrzucić makaron i odstawić na kilka minut. Gdy makaron zmięknie można podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie zapraszam do komentowania.