Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 50 ml przegotowanej gorącej wody
- 150 ml ciepłego mleka 3,2%
- przyprawa do kawy i deserów
Dodatkowo:
wysoka szklanka z przeźroczystego szkła
( 250 ml )
( 250 ml )
długa łyżeczka lub słomka
ciasteczko
Przygotowanie:
Przepis oczywiście dla tych, którzy nie posiadają ekspresu ciśnieniowego.
Kawę zalać gorącą wodą. Mleko podgrzać i spienić spieniaczem do mleka lub mikserem
( powinno prawie podwoić swoją objętość ). Spienione mleko przelać do szklanki i następnie powoli ( najlepiej po ściance ) wlewać kawę. Piankę udekorować przyprawą, słodkim kakao lub cynamonem.
( powinno prawie podwoić swoją objętość ). Spienione mleko przelać do szklanki i następnie powoli ( najlepiej po ściance ) wlewać kawę. Piankę udekorować przyprawą, słodkim kakao lub cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Serdecznie zapraszam do komentowania.